İftardan çok sahura önem verin
Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli ramazanın sağlıklı geçmesi için beslenme tüyoları verdi. "İftarı sevseniz de sahura önem verin" diyen Ciğerli, "Sahurda proteinden zengin beslenmemiz gerekli. Çünkü bu besinler tok tutar" diye konuştu.
Yayınlanma :
22.04.2022 10:50
Güncelleme :
22.04.2022 10:50


Ciğerli "Ramazan ayında şüphesiz ki en sevdiğimiz öğün iftardır. Fakat en önemli öğün sahurdur. Oruç tutanların mutlaka imsak vaktine yakın bir zamanda sahur yapmaları sağlığın korunması için önemlidir. Sahur yapmadan tutulan oruç bitkinlik, sinirlilik, baş dönmesi ve aşırı susama gibi sorunlara yol açar" görüşünü dile getirdi.
Ciğerli şu önerilerde bulundu:
"Sahurda proteinden zengin beslenmemiz gereklidir. Çünkü protein içeriği yüksek besinlerin tok tutucu özelliği vardır. Yumurta, süt, peynir, ceviz, az tuzlu zeytin ile birlikte hafif bir kahvaltı yapılmalı veya çorba, sebze yemeklerinden oluşan bir öğün tercih edilmelidir. Vücut direncini arttırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için sebze ve meyveler sık tüketilmelidir."
Sağlıklı bir ramazan için örnek beslenme modeli oluşturun diyen Ciğerli şöyle sıraladı;
"Sahurda, 1 bardak süt, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim az yağlı peynir (30 gram), 1 adet ceviz içi, 2 dilim tam tahıllı ekmek, domates, salatalık, biber, maydanoz (serbest), 4 bardak su. İftarda ise, 1 su bardağı ile orucunuzu açın. 1 kase sebze çorba, 15 dakika sonra ana yemek, 1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği, 1 su bardağı yoğurt, mevsim salatası (yağsız serbest), 2 dilim tam tahıllı ekmek. İftar ile sahur arası ise, 2 porsiyon meyve veya 1 porsiyon light sütlü tatlı veya 3 top sade dondurma veya 1 küçük kutu probiyotik yoğurt +2 ceviz içi +10 adet badem."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: